Gennemgang af båd

Tirsdag d. 19.02.2019
Jeg fik anbefalet en fin fyr, der havde tid til at tage med mig til Bremerhaven for at gå båden igennem.
Sidste gang jeg købte en båd, stolede jeg på ejeren. Han fortalte stolper op og ned hvor fin en båd det var han havde. Jeg havde også selv hørt meget godt om båden og dens ejer. Så jeg stolede fuld og fast på at tingene var som jeg fik fortalt. Men det kan jeg bestemt ikke anbefale andre i at gøre. Der var en del ting på den båd, jeg ville have kunne tage stillig til, hvis jeg havde haft en ufrivillig til at gennemgå den. Men det var det, og jeg lærte en lektie.

Vi kørte fra sjælland mod Bremerhaven tirsdag formiddag. Vi valgte en vej som var lidt kortere i km, men til gengæld en lille sejltur over Elbe floden.
Vi gik godt i spænd sammen, så det var ikke noget problem i at køre den lange vej sammen, selvom vi ikke havde mødt hinanden i forvejen.

I Bremerhaven fandt vi et hotel i nærheden af båden. Et fint hotel der hedder Amaris. Et godt værelse med 2 enkeltsenge, og med morgenmad inkluderet.
Efter lige have stillet de småting vi havde med på hotellet, gik vi en tur ned for at kigge på båden. Vi havde først en aftale med at gennemgå den om onsdagen, men vi var jo lidt spændte på at se den.
Et ældre ægtepar som var i havnen kendte godt båden, og viste os hvor den lå. Mægtigt af dem, at de ville give sig tid. Det var mørkt, og de var ellers på vej hjem. Rart at se at et ældre ægtepar ikke er mistroisk over for fremmede, men mødte os med åbent sind. Tak for den oplevelse.
Båden lå fint i vandet, og udefra var førstehåndsindtrykket, at vi ikke var kørt forgæves. Den så fin ud, som den lå der. Vi var ikke ombord, men kiggede bare udefra.
Vi tog derefter ud for at finde lidt at spise, inden vi skulle til køjs. Vi spiste en Burger som faktisk ikke var noget at prale af, men det var ok.
Den skulle lige fordøjes, så vi gik en ekstra tur ned til båden inden vi tog på hotel.

Vi stod tidligt op og fik spist morgenmad. Rigtig god morgenmad med masser af tilbehør. Kan godt anbefale det hotel. Det var 3 stjernet, men over alt forventning til omkring 100 euro for 2 personer.
Efter morgenmaden tog vi ned til båden. Ham vi skulle kontakte kunne vi selvfølgelig ikke få fat i, men havnefoden havde også adgang til båden. Han gik og skrubbede dæk på båden da vi kom. Så ingen problemer med at komme ombord.

Jeg havde fået at vide, at det var en båd der var blevet røget cigaretter på, så det kom ikke som en overraskelse. Båden er ikke blevet brugt i en del år, så hvor slemt kunne det være.
Det var slemt :-))
Jeg tror mest det kan betegens som at gå på værtshus i Sydhaven i 80′ erne. Der stod en aroma i hovedet på os, da vi åbnede lågen for at gå indendørs. Gulvtæppet lignede noget som var blevet brugt som askebærer. Hynderne på sofaen, var nærmest lidt fedtet at se og røre ved. Loftet havde en farve af træ, som vi troede det skulle have, Men ved nærmere eftersyn kunne vi godt se, at det oprindeligt havde været hvidt.

Vi gennemgik resten af båden, og fandt selvfølgelig lidt fejl rundt omkring. Der var en lille utæthed i soveværelse omkring en nød luge, hvor der var dryppet noget vand ned i sengen. Så madrassen i soveværelset skulle skiftes. Men det havde jeg jo nok skulle gøre alligevel.
Der var også lidt gennemtræning i loftet, så træet i loftet havde suget noget vand.
Der var et varmeapparat der ikke virkede, og et par rør var udskiftnings moden. Småting som bare skal laves, men som ikke er helt billige.

Båden er i overordnet forstand rigtig fin, med masser af lækkert udstyr, og der er blevet tænkt over en masse ting.
Ejeren er ikke ung, men jeg tror de har nydt livet ombord, og har været rigtig glade for båden. De har købt båden for at nyde den fuldt ud, og har efter motortimer at se, haft meget fornøjelse af den. Motoren havde sejlet 2200 timer, så de har været omkring.
De har boet på båden i 10 år, og brugt den den som sit hjem, og hygget sig med en smøg i ny og næ. Fik at vide at de hver især røg omkring 40 smøger om dagen. Så med lidt gæster ombord, har der været hygge på drengen.
Faktisk lidt rart at tænke på, at de ikke har stået tilbage for at nyde tilværelse. Ikke haft de store bekymringer om hvad andre har tænkt, og hvad man bør og ikke bør gøre.
Komfur, ovn og køleskab så ordentlig ud, og det giver jo en god indikation for hvem der har haft båden.

Vi fik startet båden op, og den sprang i gang som en mis. En helt fantastisk lyd kom da motoren gik i gang. Ikke fordi jeg går syndeligt meget op i en motor, men den rolige brummen der kom kom fra den 6 cylinder motor var rar at høre på. Vi sejlede lidt rundt i havnen, og det var nemt at styre båden. Den har både for og agtertrosser, så det hele er jo som en leg.
Den er 45 for, så for mange er det jo en stor båd, men sådan havde jeg det ikke rigtig. Jeg er ihvertfald ikke nervøs for at skulle sejle rundt med den, selvom jeg ikke har den store erfaring.

Efter 5 timers tid havde vi gennemgået båden, og der kom ikke noget rigtig skræmmende frem.
Det største og dyreste arbejde er nok at få rygerkabinen på fode igen. Der skal skiftes loft, hynder, gardiner og gulvtæppe.
Alt skal vaskes ned og sikkert flere gange. Der er masser af skabe og skuffer, hvor der sidder røg.
Der skal nye madrasser i sengene. Køleskabene skal formentlig også udskiftes. Halogenlys skal udskiftes til led.
Motor og andre dele i motorrummet skal have et gennemgribende service. Der er en lille smule rust på ydersiden af skibet som skal laves. Teakdækket skal have en ordentlig rengøring, og hele skibet skal poleres op.
Jeg er godt klar over at der skal rigtig mange timers arbejde for at få denne båd til at se ordentlig ud, men det er vel også en del af glæden ved at købe en brugt båd ?

Jeg har givet et bud på båden, og jeg regner ikke med at ejerne bliver begejstret. Men det er ikke et skambud jeg har givet, men et realistisk bud synes jeg, i forhold til de ting der skal gøres og i forhold til liggetiden og interessen for båden.
Jeg ved ikke om han vil acceptere mit bud, og jeg har en fornemmelse af, at han vil komme med et modbud. Men jeg tror at for at det skal hænge sammen, vil jeg stå fast på det bud jeg har givet, og så må jeg slippe båden, hvis han ikke er enig.
Jeg vil gerne have båden, og jeg tror at den er det helt rigtige i forhold til det som jeg har tænkt mig at bruge båden til. Men jeg vil ikke give mere for den, bare fordi jeg er lun på den.
Jeg regner med at der kommer svar enten i dag eller i morgen, så det er meget spændende om jeg bliver indehaver af en Linden Kotter 13,70.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *