I gang med at kigge efter ny bolig

Efter at have solgt mit sidste hus i Brøndby har jeg været i sommerhuset for at få tid og ro til at tænke en del igennem. Normalt er jeg en person der ikke har langt fra tanke til handling. Men selvom jeg aldrig har gjort noget jeg egentlig har fortrudt, har der altid været en eller anden økonomisk konsekvens ved mine handlinger, og ikke altid i positiv favør. Faktisk næsten aldrig.
Så jeg satte mig for at sidde og kede mig en vinter i sommerhuset, for at se hvad der skulle dukke op af nye ideer. Hver gang jeg rigtig har kedet mig, popper tanken om at gøre det som jeg plejer op. Men det er jo ikke det rigtige, ihvertfald ikke lige nu. Jeg vil have forandringer, så det nytter jo ikke at købe et hus og tro at alting bliver som det var engang. Men en ny bolig skal jeg have, for det er simpelthen ikke socialt nok for mig, at være i et sommerhus. Det er sjældent at der kommer besøg, for folk har ikke lyst til en tur på 200 km frem og tilbage, hvilken jeg udenmærket forstår. Jeg gider heller ikke selv.

Jeg har igennem længere tid set på min kommende bolig. Efter at have gennemgået 100 vis af forskellige boliger på nettet, for at finde en bolig der kunne opfylde mine ønsker, har jeg erfaret at der sikkert er en masse dejlige huse eller lejligheder som kan være egent for den rette. Så der er bestemt ikke noget i vejen med diverse boliger, men nok snarere mig der er svær at tilfredstille. Jeg har flyttet nogle gange de seneste år efter at have boet det samme sted i 35 år. Det var det perfekte sted, og med masser af gode minder. Derfor har det været svært at finde noget tilsvarende, fordi der er blevet sammelignet med det som jeg havde engang.

Det som jeg kigger efter er et sted der skal give mening for mig. Og hver gang jeg har kigget på noget kommer følelsen af at det ikke har været det rigtige. Jeg har i så mange år passet hus, have og hvad der ellers høre til i et hus.
Jeg kan ikke se mig selv med en ny ligusterhæk på en villavej, hvor folk kommer hjem og skynder sig ind i hver deres matrikel, med et nik hvis man er heldig.

Jeg har haft tanken om at flytte i bofællesskab, hvor det virker som folk vil hinanden med fællesspisning og nyttehave. Men jeg fornemmer også at det måske kan blive lidt for meget med økologi, fællesbil, deleøkonomi og faste dage med fællesting der skal gøres.
Jeg er ikke så meget for at binde mig til faste forpligtigelser.

Så har jeg kigget på kolonihaver, men der er problemet i de fleste kolonihaver, at men ikke må bo der året rundt, selvom der er flere der nok gør det, med en adresse et andet sted. Men jeg har ikke lyst til at skulle leve under radaren, og jeg har heller ikke lyst til både lejlighed og kolonihave med dertil hørende udgifter.

Så nu er tanken om en båd kommet frem på lystavlen.
Jeg har haft en sejlbåd for en kort periode. En båd som de fleste synes er rigtig fin, men jeg synes den var for lille og mørk i forhold til at skulle opholde sig på den i længere tid.
Derfor er jeg kommet frem til at det nok må blive en stålbåd som kan komme på tale. Jeg har kigget på en Linden Kotter 13,70, som kunne være et ganske godt alternativ til en kommende bolig.
Jeg har gennemtænkt projektet i en del længere periode end jeg som sagt er vant til. Jeg har skubbet den til side og overvejet en lejlighed centralt i byen. Bare en 2 værelse med altan. Men en 2 værelse med altan koster jo hurtigt 3. mill. Så det vil sige at jeg skal starte forfra med lån, og dertilhørende spekulationer på om renten stiger, eller kommer der en ny finaskrise. Dufter der af roser, eller stinker der af bleer i opgangen. Er der fest hver weekend, og kan jeg finde en parkeringsplads til bilen ?
Jeg har ikke erfaringen med at bo i lejlighed, så jeg aner ikke om jeg kan acceptere det, at skulle tage stilling til en masse nye ting.
Så er båden kommet tilbage til tankerne igen.
Jeg kan købe en fed båd til det halve af hver en lejlighed koster. Jeg kan sejle lige derhen hvor jeg lyster, hvis jeg trænger til lidt luftforandring fra haven. Jeg kan have min bil stående oppe på kajen.
Jeg kan være social med andre mennesker på havnen, uden at være tvunget til fællesarrangementer. Jeg har en fornemmelse af at det er en sammenblanding af alt. Hus med højt til himmelen, kolonihave agtigt på vandet. Frihed til at være sig selv og frihed til ikke at være bundet af en fast adresse.

Jeg har haft nogen tanker om hvad jeg stiller af krav til en kunne bo på en båd. Det er fra de erfaringer jeg fik fra den anden båd, og det er derfor jeg sjældent fortryder de ting jeg har gjort. For prøver man at se positivt på ting som man nok burde have gennemtænkt lidt bedre, kan man altid få noget positivt ud af det.
Jeg ønsker der er et køkken i den, hvor man ikke skal ligge på knæ for at få fat på en stegepande.
Jeg ønsker at der er en seng jeg kan gå på siderne af, så jeg ikke skal kravle i seng fra benenden af.
Jeg ønsker der et ordentlig toilet og bad, så jeg ikke skal være afhængig af toilet og bad på havnen.
Når de par småting er opfyldt, er resten bare overskydende luksus.
Den båd jeg skal se nærmere på har spisestue, opholdstue, stort dæk og sågar også kombineret vaske/tørre maskine. Stort soverværelse og et ekstra værelse. Der er vandbåret varme i båden og selve båden er topisoleret. Så det bliver ikke noget problem om vinteren at holde varmen.

Jeg glæder mig til at komme til Bremerhaven for at se den. Jeg håber virkelig at den er så lækker, som den ser ud til på billederne.
Så hvis alt går godt, bliver jeg snart kaptajn på egen båd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *